Acupunctuur

Banner

WELKOM BIJ

ACUPUNCTUUR ZUID
Scharnerweg 11A - 6224 JA, Maastricht
Telefoon : 06-14521131
E-mail: info@acupunctuur-zuid.nl

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), waarbij met behulp van fijne naaldjes energiebanen (meridianen) in het lichaam gestimuleerd worden. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lihaam "aangesproken". Energie komt zo in beweging, blokkades worden opgeheven en het lichaam kan haar natuurlijk evenwicht weer herstellen.

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde wordt holistisch gewerkt. Niet alleen de klacht wordt aangepakt, maar ook de oorzaak ervan. Er worden verbanden gelegd tussen de verschillende lichamelijke en psychische klachten. Patronen van klachten wijzen op verstoringen binnen een bepaald systeem in het lichaam. Door middel van acupunctuur wordt het lichaam in zijn totaliteit behandeld en niet alleen de hoofdklacht.

Diagnostiek:

Aan de hand van een intakegesprek zal ik uw klachten uitgebreid in kaart brengen. Tevens zal ik samen met u uw leefwijze en voedingspatroon bekijken.

Daarna volgt verdere diagnostiek (tong, pols, lichaam). De samenhang van de klachten en de onderliggende oorzaak van de klachten wordt onderzocht. Uit deze informatie kan een TCM (Traditionele Chinese Geneeskundige) diagnose gesteld worden.