Behandeling

Behandeling

Behandeling

Acupunctuur:

Er wordt een behandelplan gemaakt en dit wordt met u besproken. Daarop volgt de acupunctuurbehandeling.

Bij deze behandeling gebruik ik dunne naalden. De naalden zet ik in acupunctuurpunten van het lichaam. Deze punten liggen op meridianen. De meridianen zijn energiebanen van het lichaam. Door het inbrengen van de naald op een acupunctuurpunt wordt de energiestroom van een meridiaan beïnvloed. Energie kan hierdoor beter gaan stromen, blokkades in deze meridiaan kunnen verdwijnen, energie kan toenemen of zich beter verspreiden in het lichaam. Het stromen van deze energie kan voelbaar zijn. Dit kunt u bijvoorbeeld door tinteling ervaren. Dit wordt Qi genoemd en duurt maar even. De naalden blijven gemiddeld 20 minuten in uw lichaam zitten.

Voeding:

Voeding is zeer bepalend voor uw gezondheid. Bij een ongezond voedingspatroon zullen klachten blijven bestaan. Daarom zal ik in de intake goed kijken naar uw voedingspatroon en adviezen geven om dit te verbeteren. De voedingsleer wordt benaderd vanuit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze voedingsleer wijkt af van de Westerse kijk op voeding.

Moxa:

Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Tijdens de acupunctuurbehandeling kan Moxa worden toegepast om de naalden te verwarmen. Op deze wijze wordt warmte toegevoegd aan het lichaam.

Bachbloesems:

Bij mentale klachten kan het zijn dat bachbloesem druppels een toegevoegde waarde hebben in de behandeling. Aan de hand van de klachten zal ik een recept op maat maken dat aansluit bij uw klachten.  

Behandeling van kinderen:

Shonishin: shonishin is Jappanse acupunctuur voor kinderen. Hierbij wordt zelden met naalden gewerkt. Kinderen reageren heel snel op een behandeling. Behandelingen zijn daardoor heel snel en heel kort.

Tuina: babymassage

Bachbloesems: bij kinderen met angsten, driftbuien, onrust kunnen bachbloesems worden gegeven. Deze werken snel en zijn effectief.

Overgeerfde spanningen: stress en spanning van de ouders kan doorgegeven worden naar het kind. Dit kan klachten geven bij het kind. Hier wordt dan geen oorzaak voor gevonden. Denk hierbij aan angsten, verhoogde stressgevoeligheid, huilen, andere overgeerfde aandoeningen. Door met plakkertjes met een drukpunt op bepaalde acupunctuurpunten te werken, kan de overgeerfde spanning worden verwijderd.

In de praktijk kunt u onder andere terecht voor de volgende klachten Indicaties.